петак, 26. март 2021.

Brze špagete iz jedne šerpe

Odličan recept za ručak na brzaka. Ukusan i izdašan, pripremljen u samo jednoj šerpi. Iskreno, više mi je trajala priprema da to, kako – tako, lepo fotografišem, nego priprema samog ručka 😀 Sastojci: 1 glavica crnog luka 2-3 kašike ulja 2 crvene paprike 1 konzerva paradajz pelata (400 gr) 1/2 kg viršli 1/2 kg špageta (birajte ipak malo kvalitetnije, da vam se ne raspadnu) 2 kockice za supu
1 l vode 1/2 kašičice soli 1/2 kašičice bibera 1 kašičica peršunovog lista 1/2 kašičice sušenog bosiljka ili par listova svežeg 1 kašičica origana 1 čaša kisele pavlake (180 gr) 100 + 100 gr pica mocarele, trapista ili sličnog sira peršunov list za posipanje Priprema: 1Na ulju prodinstati crni luk isečen na kockice. Ne jako, do pola. Dodati crvenu papriku isečenu na kockice. Prodinstati zajedno sa lukom. Dodati viršle koje ste isekli po dužini na 4 dela, pa na sitne komade. Prodinstati zajedno sa paprikom i lukom. 2Dok se to sve pržucka 🙂 usitnite malo paradajz pelat, može na dasci, malo iseckati. Dodati paradajz i sos iz konzerve na uprženi luk, papriku i viršlu. Dodati i začine, kockice za supu, vodu. 3Kada je sos počeo da vre, prepolovite špagete po dužini, pa dodajte u sos da se zajedno kuvaju. Promešajte, smanjite jačinu ringle na nekih 1/3, pa ostavite da se krčka dok se špagete ne skuvaju, ali ne i prekuvaju. 4Sklonite sa ringle, umešajte pavlaku, narendajte 100 gr sira, vratite na pola minuta na ringlu, mešajući da se sir malo rastopi, pa sklonite sa ringle i ručak je gotov. Servirajte posuto ostatkom sira i peršunovim listom. Prijatno..

Нема коментара:

Постави коментар

VERIDBA NA POMOLU?! Zadrugari se okupili oko stola, kako bi proslavili šest meseci VELIKE LJUBAVI u Beloj kući!

Prelepo! Upravo je u Belu kuću stigao poklon za Rialdau Karahasanović i Kenana Tahirovića. Oni su se okupili oko stola sa ostalim zadruga...